Чернівці потрапили у п`ятірку міст-учасників програми "Місто доброчесності", і зараз вирішується питання про викорінення однієї з найболючіших проблем - корупції.

Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив мер Чернівців Роман Клічук.

"Наше місто є одним із п’яти учасників програми «Міста доброчесності» в Україні. Це означає, що саме в нас Антикорупційна ініціатива реалізує довгострокову програму дій, основна мета якої – зниження рівня корупції. Особливу увагу програма приділяє наступним аспектам.

скріншот: Instagram Романа Клічука

По-перше, органам місцевого самоврядування надається, окрім консультаційної, ще і вагома технічна підтримка для запровадження новітніх ІТ-рішень, які б вилучили корупційну складову з багатьох процесів. А ми наразі саме налаштовані на впровадження елементів електронного урядування у всій системі міської влади.

По-друге, Антикорупційна ініціатива заохочує співпрацю місцевої влади з активною громадськістю. Мені здається, налагодження такої ефективної співпраці – це один з ключів до успіху в розвитку міста і громади загалом.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

скріншот: Instagram Романа Клічука

По-третє, велику увагу Антикорупційна ініціатива приділяє ЗМІ, вбачаючи в них потужний інструмент запобігання тіньовим процесам. А саме перезавантаження системи комунікацій міської ради теж є одним із наших сьогоднішніх пріоритетів, - розповів Клічук.

скріншот: Instagram Романа Клічука

Трохи раніше Роман Клічук натякнув чернівчанам на "сміттєву люстрацію", маючи на увазі чиновників міської ради, які не хочуть іти зі своїх посад. Очільник міста пояснив, що чимала кількість чиновників, які обіймають посади керівників комунальних підприємств і департаментів, знаходяться на своїх місцях тільки тому, що до них ще не дійшли руки.

Нагадаємо, у 2020 році в Чернівцях з'явився культурно-мистецький центр, який обійшовся бюджету в 40 мільйонів гривень. Нарешті заклад готовий починати роботу.