На Чернівеччині вітають із ювілеєм народного артиста України, учасника дуету "Писанка", відомого цимбаліста Івана Кавацюка. Сьогодні, 21 січня, йому виповнюється 60 років.

Відомий музикант зберігає та плекає традиції українських цимбалістів. Він лауреат багатьох фестивалів, нагороджений різними преміями, 2008 року отримав орден "За заслуги" третього ступеня.

Перше привітання до ювіляра сьогодні надійшло від отця Валерія Сиротюка – він завітав до родини артиста у Чернівцях.

Скрін, Facebook

Фото: соцмережі

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

"І де живуть старі мишинські цимбали? Все це тут, за дверима світлиці дуету "Писанка". Ні, це не музей, бо музей - це архів, а тут все живе. У цій писанковій оселі навіть концертні костюми оживають і просяться на біс. А біля цих джерел української мелізматики стоїть Іван, наш Іван Кавацюк, народний артист України. Йому сьогодні 60!», - повідомив священнослужитель на своїй сторінці у соцмережах.

Скрін, Facebook

Він привітав ювіляра теплими словами, зазначивши, що дружина Ксенія – то божий подарунок йому на все життя.

"Заграй, Іване, веселої, нехай пошесть всяка згине, щоб зійшлися ми великою родиною на ювілейний концерт. Дай Боже!", - підсумував отець Валерій.

Скрін, Facebook

Раніше у Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, літнього чоловіка врятували завдяки уважності небайдужих сусідів, чуйності лікаря та допомозі дільничного поліцейського. Як зазначається, першими на сполох забили уважні сусіди, які повідомили дільничному лікарю, що 70-річний дідусь із будинку неподалік вже кілька днів не з’являвся на вулиці.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Дніпрі 80-річна пенсіонерка сиділа на підвіконні на восьмому поверсі. Жінка намагалася вчинити суїцид. Виклик рятувальникам надійшов вранці 10-го листопада близько 11-ї ранку.

Також Знай писав, що мешканка села Новоселиця з Полонського району Хмельницької області Олена Цимбалишина врятувала життя сусідським дітям. Жінка винесла їх з вогню.