У вівторок, 12 січня, у Чернівцях біля Ратуші пройшли одразу два мітинги. Обурені містяни протестували проти підвищення тарифів на газ, локдауну та скасування пільг.

"Три наших вимоги — це відновити не тільки пільговий проїзд в тролейбусах, а й у всіх автобусних маршрутах, друге — відновити допуск громадян в усі адміністративні будівлі Чернівецької області, і третє — переглянути ціни на всі комунальні послуги, не тільки на газ", - йдеться в зверненні до чиновників, підписаному учасниками акції, передає Громадське.

В мітингу активну участь брали і підприємці: вони обурені, що під час локдауну "маленьким" бізнесам працювати заборонено, у той час як великі корпораіцї продовжуть заробляти гроші.

фото: Громадське

"Тому що нас знищують. Тому що ми хочемо працювати. Ми маємо такі ж права як Епіцентр, як Золотий Вік, як Буковель, як Мігово, най всі працюють!", - пояснила за всіх підприємиця Еріка Вагнер.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Очільник міста Роман Клічук вийшов до мітингувальників та повідомив, що саме у ці хвилини в міськраді готують звернення до Уряду, Президента та НКРЄ КП з проханням переглянути тарифи. У відповідь чернівчани запропонували меру створили та проголосувати на сесії проєкт рішення щодо повернення газових мереж у власність територіальної громади.

фото: Громадське

Клічук, в свою чергу, відповів, що все має бути законно.

"Юридичний відділ зараз є на сесії. Такі питання не готуються за 15 хвилин. Воно не зробиться на сьогоднішню сесію. Воно буде на наступну сесію. А наступна сесія буде 28-го числа. Воно має пройти комісію, воно так не відбувається, і якщо можна в законний спосіб так зробити, то так воно є", - пояснив чернівецький градоначальник.

фото: Громадське

Підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.

"Локдаун – це не єдина економічна проблема, з якою зіткнулись наразі практично всі українці. З 1 січня, після надзвичайно складного для країни року, підвищились тарифи на газ та електроенергію. І мене, як і всіх чернівчан, обурює таке ставлення держави до своїх громадян", - вважає очільник міста.

Як повідомляв портал Знай.ua, Українців змусять ще раз платити за ту ж комуналку: особливо важко буде без ОСББ

Також Знай.ua писав, що тарифи на газ знову жахають українців: скільки доведеться платити за доставку в 2021