На Буковині припинило мовити дротове радіо: Укртелеком відключає послугу через зменшення кількості слухачів.

Так, в областях, де слухачів менше, ніж три тисячі, радіо відключають, бо обслуговувати точки стає збитково, повідомляє Суспільне. Якщо для молодого покоління ця подія навіть не привернула уваги, то для пенсіонерів, у яких немає інтернету - це проблема.

Мешканка села Вижниці Валентина Возмілова слухала дротове радіо більше 50 років, і щомісяця платила за нього 40 гривень. Має вдома приймач, однак той працює з перебоями. Жінка каже, що інтернетом не користується, а всі новини дізнавалася саме через радіо. Що робити тепер - не знає.

Місцева влада звернулася до уряду, щоб мешканцям не відключали дротове радіо. За словами голови Вижницької громади Олексія Чепіля, у гірських селах не працюють українські FM-частоти а відтворює лише румунські та російські канали.

Тим часом у Чернівецькій області досі не відновили ділянку дороги після паводків, якою щодня возять дітей до школи. У Конятинській ОТГ на Буковині щодня возять дітей по вбитій дорозі, яку досі не відновили після літніх паводків. Рейсові та шкільні автобуси, а також легкові автомобілі, постійно застряють у глибоких ямах, а на небезпечних ділянках пасажирів доводиться висаджувати.

Нагадаємо, що у Чернівцях дорога" проковтнула " вантажівку тресту зеленого господарства.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, з настанням сніжної погоди та ожеледиці у Чернівцях майже на третину зросла кількість звернень до травмпункту лікарні швидкої допомоги.

Також Знай.ua писав, що у Чернівцях комунальники цілодобово працюють на вулицях міста, розчищаючи сніг.