Працівники та студенти Чернівецького політехнічного коледжу стали справжніми янголами-охоронцями для українських лікарів та військових.

Не покладаючи рук, тут плетуть маскувальні сітки для військових, виготовляють маски та захисні щитки для медиків, повідомляє Суспільне.

За тиждень у коледжі встигають виготовити одну маскувальну сітку. Справу почали тоді, коли їхні власні випускники відправилися на фронт захищати Батьківщину.

Студент Олександр Савицький розповідає, що на одну сітку потрібно щонайменше чотири години.

На 3-D принтері студенти друкують основи до захисних щитків для лікарів. Принтер у коледжі сконструювали самостійно, а матеріали закупляють за гроші батьків та працівників. Окрім щитків, юні чернівчани шиють багаторазові маски.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

В Україні готується революція у житловій сфері

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Тим часом незряча пенсіонерка зв'язала шкарпетки для тисяч захисників України: "Щоб синочки не мерзли".

Нагадаємо, чернівецька волонтерка й активістка Марта Левченко удостоїлася нагороди "Жінка України 2020" у номінації "Соціальний внесок".

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, тернополянка Ірина Цикорська допомагає недоношеним дітям вижити. Жінка бере участь у проекті «диво-восьминіжки». Вона в'яже м'які іграшки, які допоможуть виходити дітей, що народилися раніше терміну.