Чернівецька міська рада розглядає бюджет на 2021 рік у вівторок, 29 грудня. Зокрема, депутати розглядатимуть можливість скасування безкоштовних сніданків для школярів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав ексмер Чернівців Олексій Каспрук.

"Безкоштовне харчування у школах отримуватимуть лише діти, яким таку пільгу надала держава. Вважаю, що рішення про відміну безкоштовних сніданків у молодшій школі без проведення громадського обговорення, консультацій з батьківською громадськістю приймати попередні тимчасові очільники не мали права", - написав колишній очільник міста і зазначив, що питання шкільного харчування завжди було у центрі уваги громадськості.

"Йшли дискусії, чи це має бути повноцінний сніданок, чи бутерброд/булочка і напій, багато говорили про якість, впровадження сучасного меню, "шведського столу", аби діти з задоволенням все з’їдали. Проте жодного разу не йшлося про повну відміну безкоштовних сніданків у школі. Навіть коли були складнощі з фінансуванням, молоді батьки, які є платниками податків, готові були оплачувати 50% вартості, але сніданки пропонували зберегти. Останнє опитування з цього приводу проводили у листопаді 2019 року і тоді лише 5% батьків вважали, що безкоштовний сніданок у школі не потрібен", - зазначив Каспрук.

Нагадаємо, колишній очільник Чернівців Олексій Каспрук збирається оскаржити рішення Хмельницького окружного адміністративного суду, який відхилив його позов щодо скасування рішення міськради про його відставку.

Тим часом Роман Клічук офіційно став міським головою Чернівців. У п'ятницю, 18 грудня, новообрані депутати склали присягу, а мер міста приступив до своїх обов'язків. Під час виступу з трибуни новоспечений очільник міста подякував чернівчанам за довіру та назвав вибори 2020 року найскладнішими за весь час.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще