У Чернівцях на перевезення пільгових категорій населення на громадському транспорті виділять 80 мільйонів гривень. Ініціативу заплановано на 2021 рік.

Про це під час засідання постійної комісії Чернівецької міськради заявив заступник глави Департаменту ЖКГ Олександр Буряк.

"Планують виділити 67 мільйонів гривень для перевезення пільговиків Чернівецькому тролейбусному управлінню та 13 мільйонів гривень - приватним перевізникам", - розповів він.

Депутати поцікавилися, скільки перевізників знаходяться під контроем влади. На це Буряк відповів, що відстежуються лише декілька рейсів.

"Кількість рейсів відслідковують за GPS. А кількість пільговиків у громадському транспорті відстежити неможливо. Це можна було зробити лише з електронним квитком, якого у нас немає", - сказав Буряк.

Нагадаємо, Роман Клічук привітав містян із Різдвом Христовим.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Протягом цього року ми всі отримали новий досвід: так багато часу вдома ми ще, мабуть, ніколи не проводили. Не все було гладко, звичайно. Але в результаті ми змогли заново усвідомити цінність живого людського спілкування. Ми навчились більше піклуватись одне про одного. Урешті, зрозуміли, як важливо дбати про своє здоров’я", - вважає Клічук.

Тим часом маленьким мешканцям Чернівців замість солодких подарунків на Новий рік видадуть сертифікати на відвідування міських атракціонів. Сюрприз стосується діток дошкільного та молодшого шкільного віку.

До речі, у Чернівцях Соборна площа засяяла новорічними вогнями. Незважаючи на те, що через пандемію коронавірусу в місті відмовилися від проведення гучних святкувань та традиційного різдвяного ярмарку, атмосферу свята все ж вирішили створити.