Колишній мер Чернівців Олексій Каспрук встановив біля входу до міськради символічне крісло градоначальника, яке подарував усім містянам.

"Церемонія вручення" пройшла у п'ятницю, 18 грудня, після першої сесії Чернівецької міської ради VIII скликання, передає ІА АСС.

"Тема мерського крісла звучала впродовж усієї виборчої компанії. Сьогодні вже офіційно міський голова склав присягу, приступив до роботи разом з депутатським корпусом. Хочу подякувати чернівчанам за честь очолювати місто протягом майже 7 років. І зробити символічний подарунок наступним кандидатам на посаду мера Чернівців і усім мешканцям нашого міста, які тепер матимуть можливість сісти у це символічне мерське крісло. Крісло непросте - в ньому важко сидіти. Це дуже відповідальне крісло. Воно не всім пасує. Я би хотів, щоб чернівчани зрозуміли, що від їх вибору дуже багато залежить", - розповів Каспрук.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Тим часом Роман Клічук офіційно став міським головою Чернівців. У п'ятницю, 18 грудня, новообрані депутати склали присягу, а мер міста приступив до своїх обов'язків. Під час виступу з трибуни новоспечений очільник міста подякував чернівчанам за довіру та назвав вибори 2020 року найскладнішими за весь час.

До слова, Роман Клічук вщент розкритикував кадрові призначення чинного секретаря міської ради Василя Продана. Мова зокрема йде про призначення Андрія Ілюка на посаду глави патронатної служби міськради, який перейшов у "Рідне місто" зі "Свободи".

Тим часом новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.