На Буковині в селах Стебні та Довгопілля почали ремонтувати центральну дорогу. Жителі здійснюють роботи по зміцненню берегів.

Про це передає "Молодий буковинець".

У планах побудувати шість мостів і більше восьми кілометрів доріг. На це виділено 5,5 мільйона гривень на подолання нинішніх наслідків повені.

До ремонту сільських доріг долучилися місцеві мешканки. Жінки плетуть дротяні прямокутні каркаси, які потім бригада чоловіків наповнює камінням. Це габіони, які служать зміцненням дороги і берегів річки.

фото: портал "МБ"

Як розповідають місцеві мешканки, то робота важка, адже їм доводиться працювати в холод, та й метал, з якого крутять каркаси, не з м'яких. Проте жінки на труднощі закривають очі.

"Хоч і важко, але робити можна, це все ж для наших людей. Цей все ж не треба стороннім, це все треба нам. Дороги і справді були в поганому стані, транспорт не ходив. Ми ж спільними зусиллями все приведемо в порядок", - розповідає одна з мешканок-трудівниць Лариса.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

фото: портал "МБ"

За її словами, вони працюють позмінно. Сьогодні роботу роблять одні, завтра другі. Працює по 5-6 жінок, іноді буває і більше.

"Робити постійно важко, руки болять, а позмінно можна трохи відпочити. Це чоловіча робота, але нічого. Наші люди звикли до всього", - жартує Лариса.

Робочі зміни з 8-ї ранку до 6-ї вечора. З години до двох обід.

Мешканки села вже працюють третій тиждень, хоча зізнаються - навчитися було не важко.

"Один каркас зазвичай плете по дві-три жінки. Одному це дуже важко. Треба, щоб хтось з одного боку тримав, а з іншого, щоб плів. За день можемо сплести по 12-18 каркасів", - розповідає про роботу Лариса.

фото: портал "МБ"

Після того, як каркас готовий, його камінням наповнюють чоловіки. Однак серед працівниць є і ті, хто також цим займається. Лариса каже, це молоді дівчата, міцніші.

Дороги та мости роблять місцеві фірми та підприємці. Відновлюють і дорогу до села Самакова, яка щороку потерпає від повеней.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Буковині вбиті дороги влаштовують школярам щоденний квест на виживання: "Реально страшно"

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Буковині калюжі застеляють асфальтом, комунальники ховають очі: "у чому проблема?"

Також «Знай.иа " писав, що Жінки, діти та Чоловіки: на Тернопільщині жителі села показали, як потрібно будувати дороги