У Маневицькому лісгоспі збирають перший врожай лимонів сорту Пандероза.

Про це в сюжеті Суспільного розповідає інженерка підприємства Ірина Остапчук.

Жінка розповідає, що Пандероза – це гібрид лимона і цитрона, це експеримент лісовиків. Щоб купити саджанці лимонів, витратили майже 7 тисяч гривень. Вага одного з вирощених плодів сягнула більш як пів кілограма.

Нині у теплиці 55 кущів лимона, каже Ірина. На кожному вродило від десяти до двадцяти плодів. Такого результату не очікували, - зазначила працівниця лісгоспу Зінаїда Голодюк: "Нас дуже здивував перший плід. Він був вагою до 640 грамів. Це – найбільший плід. Середня вага – 400 грамів. Є різні: менші та більші".

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Зінаїда Голодюк каже: лимони цілодобово отримують світло, температура залежно від пори року від плюс 10 до 30 градусів, рослини нічим не підживлюють, лише обрізають пагони, які потім вкорінюють, щоб були нові кущі.

Поки на одних кущах наливаються соком плоди, на інших розпускаються квіти лимонів. Пліж дозріває пів року.

У теплиці крім лимонів вирощують також салати, петрушку, кріп, різноманітні рослини для озеленення: туї, самшит, бересклет, та ялівець.

Нагадаємо, Знай писав, що авокадо виявився не просто корисним, багатим мікроелементами і вітамінами плодом. Згідно з дослідженнями вчених з австралійського університету Квінсленда, авокадо- "плід майбутнього" так як його пагони здатні витримувати кріозаморозку.

Також Знай писав, що в селі Гаї під Тернополем садівники показали природну аномалію у всій красі. Стиглі вишні висять на гілках, як у червні.

Нещодавно Знай передавав, що за малиною потрібен особливий догляд. 7 правил допоможуть кожному садівникові отримати великий урожай ягід.