Відома чернівецька лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко заявила про тиск, який виходить від місцевих чиновників.

Все через те, що медик не боїться оприлюднити факти про катастрофічне становище лікарень, які займаються лікуванням пацієнтів з коронавірусом. Зокрема, мова йде про кисень, який лікарі просили купити ще навесні, розповіла Ольга в інтерв'ю "Цензор.НІ".

Вона зазначила, що заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак вирішила її налякати за сміливі висловлювання. У відповідь Ольга заявляє, що їй якраз-таки боятися нічого: вона озвучує лише голі факти, які легко можна перевірити.

"Спочатку її реакція була емоційною. Вона відреагувала скоріше як жінка, ніж як чиновник. Звернулася до правоохоронців, щоб вони з'ясували з приводу кисневого балона, адже це небезпека для медиків і пацієнтів. Другий пункт у її заяві-перевірити правдивість моїх повідомлень у Facebook, яких того дня було достатньо. Очевидно, вона вирішила, що такою заявою мене можна налякати. Але мені нема чого боятися, все правда", - каже лікар.

Вона розповіла, що з нею в лікарні вже спілкувалася поліція і попросила надати пояснення щодо резонансної ситуації із забезпеченням лікарні всім необхідним для хворих на коронавірус. Окрім того, в медустанову приїжджали також місцеві чиновники, які не приховували своєї упередженої позиції.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

"Крім агресії до мене і попередження, що я неправильно роблю, що я не патріот свого відділення, іноді перевіряють історії моїх пацієнтів. Для чого-не знаю. А от щоб щось робилося, то реакції ніякої", – поскаржилася Ольга.

Вона згадала, що невеликий позитивний зсув був тільки після мітингу людей – тоді в лікарні за лічені дні встановили кисневу станцію і збільшили кількість точок дотації кисню.

"Ми ще на початку квітня кричали про це криком, і в травні кричали, були пікові моменти і багато пацієнтів, які потребували кисню, і тоді взагалі ніяких кроків не було зроблено", - згадала Кобевко.

Раніше портал Знай.uа писав, що робити, якщо на вас чхнув заражений Covid-19. Епідеміолог пояснив, як не інфікуватись в магазині чи маршрутці.

Також портал Знай.uа писав, що харківський лікар показав, як українців лікують від коронавірусу: "Рівень аборигенів Амазонки"

Також портал Знай.uа писав, чому чоловіки тяжко переносять Covid-19. Лікар назвав головну причину агресивності вірусу в організмі.