Представники старої влади у Чернівцях затягують з процесом передачі повноважень переможцю місцевих виборів та новоспеченому меру Роману Клічуку.

Про це сам Клічук заявив на своїй сторінці у Facebook і зазначив, що попередники затягують з передачею влади, аби встигнути ухвалити низку "правильних" рішень на останній сесії міської ради.

"Уже в 1488 році Чернівці користувалися Магдебурзьким правом. І ось ми в 2020-му зустрічаємо День місцевого самоврядування у вельми цікавий спосіб: одіозні представники старої влади, які, на жаль, просочились у новообрану раду, демонструють майстер-клас із затягування процесу передачі повноважень. І користуються цим на повну. Так, приміром, вони збираються на сесії і наостанок приймають різні "шкурняки". Та все це вже лише агонія", – написав Клічук.

Тим часом новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Нагадаємо, у 2020 році пандемія коронавірусу скоригувала плани на новорічні свята. Чернівці виключенням не стануть. На Соборній площі встановлять головну ялинку, і на цьому приготування закінчаться: жодних розважальних заходів влаштовувати не будуть.