Василь Гасинець - отець греко-католицької церкви у Чернівцях. Протягом шести останніх років чоловік постачає українським військовим одяг, продукти і обладнання.

Двічі на місяць Василь їздить на схід, йдеться в сюжеті Суспільного. Капелан привозить українським захисникам домашню їжу та одяг, який йому приносять прихожани.

Чоловік розповідає, що вже збився з рахунку, скільки разів їздив на Донбас. Свої поїздки не планує припиняти, аж поки не закінчиться війна. Священнослужбовець сам не раз потрапляв під обстріли, зокрема у 2014-2015 роках.

Править служби у зоні бойових дій. "Мені було важливо, щоб воїни відчували Божу присутність у нелюдських умовах", — каже Василь.

Нагадаємо, 5 грудня в Україні відзначали День волонтера. Це свято однозначно стосується 62-річної мешканки Луцька, яка ще в дитинстві втратила зір, але навчилася жити повноцінним життям, і нині в’яже рукавички для тих, хто боронить Україну.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Показати ще

Тим часом чернівецька волонтерка й активістка Марта Левченко удостоїлася нагороди "Жінка України 2020" у номінації "Соціальний внесок".

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, тернополянка Ірина Цикорська допомагає недоношеним дітям вижити. Жінка бере участь у проекті «диво-восьминіжки». Вона в'яже м'які іграшки, які допоможуть виходити дітей, що народилися раніше терміну.