5 грудня в Україні відзначали День волонтера. Це свято однозначно стосується 62-річної мешканки Луцька, яка ще в дитинстві втратила зір, але навчилася жити повноцінним життям, і нині в’яже рукавички для тих, хто боронить Україну.

Понад 2100 пар ексклюзивних рукавичок відправилися на передову для українських військових, повідомляє ДПСУ.

У Валентини є син та донька. З перших днів війни син пішов добровольцем на Схід, тому жінка не з чуток знає, в яких умовах бійці захищають нашу країну. Жінка для себе вирішила, що робитиме для допомоги все, що зможе. Майже 10 місяців знадобилося волинянці, щоб освоїти ази в’язання. З того часу пройшло шість років, і увесь цей час пані Валентина наосліп в’яже рукавички захисникам України, працюючи інколи по 12-14 годин на день.

Зимові гардероби бійців поповнили понад 2100 парк рукавичок. Усі вони практичні, оскільки майстриня враховувала специфіку виконання завдань військовими. Кольори теж підібрані таким чином, щоб підходити до умов та місця несення служби.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

"Скільки можна – стільки я й в’яжу. Дуже важливо, щоб ті, хто на передовій, відчували підтримку. Я хочу аби війна скоріше закінчилась. Якщо кожен буде для цього робити хоч щось, то може вона і закінчиться трішки скоріше", – розповідає Валентина Мазурик.

Нагадаємо, чернівецька волонтерка й активістка Марта Левченко удостоїлася нагороди "Жінка України 2020" у номінації "Соціальний внесок".

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, тернополянка Ірина Цикорська допомагає недоношеним дітям вижити. Жінка бере участь у проекті «диво-восьминіжки». Вона в'яже м'які іграшки, які допоможуть виходити дітей, що народилися раніше терміну.