Новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.

"Я би, звісно, не хотів цього. Я бачу свою роль у тому, що я повинен переконувати Кабінет міністрів, що треба врахувати всі ризики, і все можливе, щоб це рішення Кабінету міністрів було спільним з мерами", – заявив Клічук в ефірі "Радіо Свобода".

На запитання журналістки щодо дій мера, якщо уряд відхилить його пропозицію, Клічук сказав: "Давайте ми спочатку виберемо кращий варіант – що ми все-таки переконаємо. Ми знайдемо аргументи, чому це погано. А далі вже будемо бачити".

Разом з тим очільник міста пояснив, чому локдаун – це погана ідея для Чернівців.

"Є речі, коли закривають бізнес. Де зупиняють транспортні сполучення. Воно ж однозначно впливає на економіку вцілому, і на місцевий бюджет. На сьогодні в чернівецькому бюджеті уже дірка в 150 млн грн. Є величезні заборгованості комунальних підприємств. Що буде далі? Якщо місто не отримує якісь компенсаторні механізми... Якщо Кабмін це приймає, то значить ще має прийняти рішення, яке допоможе місцевим радам. Якщо просто це приймуть в односторонньому порядку, тоді будемо говорити", – сказав Роман Клічук.

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність

Нагадаємо, у Чернівцях відбувся другий тур виборів мера. Перші результати екзіт-полів оприлюднив Інститут соціології Маковецького. Відповідно до них, новим очільником міста залишається кандидат від партії Єдина Альтернатива Роман Клічук. Його противник, Віталій Михайлішин із одноіменної партії, програє виборчі перегони.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Нещодавно Роман Клічук, що змагався за крісло мера Чернівців, отримав позитивний тест на коронавірус.

"Тепер і я приєднався до лав хворих на Covid-19. Сьогодні відчув себе вкрай погано: температура, слабкість. Одразу зробив тест, який виявився позитивним, і рентген, що показав пневмонію", - написав Клічук.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Кернес потрапив до рейтингу найпопулярніших мерів України.