На Буковині студенти та викладачі Чернівецького коледжу технологій та дизайну влаштували "історичний перфоманс".

Буковинці відтворили національні костюми спільнот, які жили на Чернівеччині в різні періоди. Відео з кількома костюмами UA:Перший опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше костюми передали до краєвзнавчого музею.

Реакція користувачів виявилася неоднозначною. На один позитивний коментар - десять з критикою. Більшості не сподобалися способи відтворення костюмів, російські елементи в окремих композиціях, та машинна вишивка, яка, на думку користувачів, виглядає дешево та псує загальне враження.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

А мешканка Буковини Марія Лахман стала місцевою легендою, і вже не перше десятиліття дивує Україну неабиякою волею та жагою до життя. Жінка має свою пристрасть: вишивку, йдеться в сюжеті UA: Перший. Цю справу Марія дуже любить, і не покидає голки ні на день. Перший хрестик вишила ще дитиною, коли їй ледь виповнилося шість років. А коли була підлітком, сталася трагедія: дівчина втратила кисть руки. Здавалося б, травма мала відвернути пані Марію від рукоділля, та це спрацювало навпаки, і згартувало ще більше.

Нагадаємо, Знай писав, що мешканка Чернівецької області Марія Ватаман відзначила столітній ювілей-старенька чекала святкування з родиною, проте настрій дещо зіпсувалаа.

Також Знай писав, що на Хмельниччині жінка відзначила столітній ювілей. До неї в гості прийшли всі діти, онуки і правнуки, а також завітали місцеві чиновники, щоб привітати з такою круглою датою.

Нещодавно Знай передавав, що Львівська довгожителька Анастасія Ксьондз відзначила свої 103-й день народження.