Хворих та побитих коней, який чекала б неминуча смерть, рятує чернівецька родина.

Сім`я Родигіних облаштувала невеличкий притулок, куди забирає тварин, яких врятували від скотобійні. Усіх мешканців вони утримують за власний кошт, йдетьс в сюжеті "ШоТам".

Мамі й доньці регулярно телефонують зі скотобоєнь.

“Кажуть, заберіть коня, бо через тиждень він піде на м’ясо” – розповідає Галина Родигіна. Із самого дитинства Галина доглядала за тваринами, рятувати коней - то одного, то другого, почали разом із донечкою.

“Цього бив господар, отут ямочка на носі лишилася, бачите” – каже Регіна.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Зараз родина утримує 11 коней та поні, разом вони з`їдають близько 40 тонн сіна. Прогодувати "мешканців" допомагають сусіди-фермери та волонтери. Поні навіть заробляють на харчі - катають дітей на святковій ялинці. Проте Родигіни добре знають: не овесом єдиними.

“Кінь він як людина – він хоче любові, уваги, аби почухали та поїздили”, – розповідає жінка.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що тернопільські школярі передали притулку та ветеринарній клініці подарунки. Діти зібрали крупи, корми для тварин, медикаменти та багато іншого, щоб ветеринари змогли допомогти бездомним тваринам.

Також Знай писав, що кішка Моніка пережила зраду перших господарів і опинилася в притулку через хворобу. Однак її взяли небайдужі люди і виходили. Тепер тварина вибрала собі лідера і пильно стежить за ним поки він працює за комп'ютером.

Нещодавно Знай передавав, що у Чернівцях зоозахисники та волонтери рятують собаку, яка пересувається на " інвалідному візку". Що сталося з твариною достеменно невідомо, але волонтери кажуть, що їй необхідна діагностика та реабілітація.