Буковинка Ірина Ілюк не лишає хворого на ДЦП 16-річного сина навіть на 10 хвилин. Галина Миронів змушена була покинути викладання, щоб займатися із сином з синдромом Дауна.

Малесенький шматочок їхніх щоденних турбот показали у сюжеті Суспільного. Обидві жінки усвідомлюють, що їхні синочки ніколи не зможуть жити самостійно, їм завжди потрібна буде стороння допомога.

Коли сину Ірини був рік, він на 8 днів впав у кому. В Андріана діагностували енцефаліт - інфекційне ураження головного мозку, ДЦП стало результатом ускладнення. Спочатку жінка сподівалась, що стан сина поліпшиться — він почне сидіти та говорити. Зараз хлопцю 16, і його мама розуміє: цей стан - назавжди.

"Я не можу його залишити і піти приготувати їжу. Не можу відійти навіть на 10 хвилин, якщо немає молодшого сина поруч", — розповідає Ірина.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Галина Миронів покинула роботу шкільної вчительки шість років тому: відтоді жінка лише зі своїм сином Іваном - у хлопчика діагностували синдром Дауна.

"Спочатку мені не сказали, щоб не травмувати. Мовляв, ще під питанням. Але я зрозуміла. Почала багато читати про це і займатись із ним", — каже жінка.

Зараз Іван читає та співає, а Ірина каже: усвідомлює, що син ніколи не буде самостійним та потребуватиме її допомоги.

Обидві мами виховують дітей без батька.