Кілька сіл на Буковині влітку серйозно постраждали від повеней. На дворі кінець листопада, а люди досі не побачили компенсацій.

Нібито влада відзвітувала про виплату грошей ще в жовтні, але українці навіть не чули про це. Так, в соцмережах опублікували ролик, на якому жителі сіл Стрілецький Кут і Ревна (Кіцманський район) скаржаться на невиплату коштів. Треба сказати, що саме ці села опинилися в епіцентрі стихійного лиха.

"У жовтні місцеві чиновники і президент Володимир Зеленський голосно заявили про те, що всі постраждалі від стихійного лиха на 100% отримали від держави компенсації. Але чи так це насправді? Жителі сіл Ревна та Стрілецький Кут Кіцманського району, які влітку опинилися в епіцентрі лиха, про компенсацію від влади нічого не чули", – йдеться у дописі до відео, опублікованому на каналі Чернівці Live.

Так, місцева мешканка Марія Сінчук розповіла, що єдина допомога, яку вона отримала, йшла від простих вірян - люди мовчки приносили продукти, допомагаючи жінці вижити. Від держави жінка не отримала жодної копійки.

"23 червня сталася у нас така велика несподівана трагедія. Вода хлинула прямо в гараж, на мене. Я була вдома одна. Курочки все потопились, поросята, песик кричали. Я не знала, що робити, як рятувати. 10 днів ми з дідом не могли прийти до тями, вийти з дому. Потім прийшли і допомогли волонтери. Державна комісія не була в будинку, з вулиці запитували, що сталося... Великі збитки, у нас немає грошей, щоб все привести до ладу", - розповіла інша місцева мешканка Ганна Стрієнко.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що закарпатці поскаржилися Зеленському на "подвійні" платіжки: "Досить доїти!"

Також портал Знай.uа писав, що енергетичний ринок України спотворений, саме через це виникають збитки і підвищення тарифів.

Також портал Знай.uа писав, що у Хмельницькому двоє малюків загинули у власному будинку – батьки та комунальники звинувачують один одного.