Справжнє виживання в Чернівецької психіатричної лікарні. Вже п'ятий місяць заклад функціонує без державного фінансування.

Тільки завдяки небайдужим і волонтерам 400 пацієнтів ще не померли з голоду, але вже за майже півроку вони не з'їли і шматка м'яса. Активісти та волонтери збирають гуманітарну допомогу для пацієнтів психіатричної лікарні.

Хворим не вистачає засобів гігієни, одягу та їжі. Про це раніше повідомляла письменниця Христя Венгринюк на своїй сторінці в Фейсбуці.

Хворі найбільше потребують засобів гігієни (шампуні, мила, порошки, зубні пасти та щітки, туалетний папір, особиста гігієна для жінок), постільної білизни, одягу та їжі. Але головне, їжа - вже майже пів-року пацієнти лікарні не їли м'яса.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Кожен день на кухні придумують, чим нагодувати пацієнтів. Каші з підливою з овочів - це все, що можна придумати, використовуючи наявні продукти - все пісне. Готують їжу з гуманітарної допомоги. Кожен день небайдужі люди привозять крупи і овочі.

Поки в Києві вирішують, як реформувати фінансування, пацієнти лікарні, багато з яких не мають родичів, залишаються голодними.

Керівництво лікарні поки зберігає колектив, підтримує життєдіяльність закладу і приймає пацієнтів, але боїться думати про завтрашній день.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що На Львівщині осатанілі сусіди продірявили один одному голови, село на вухах: "це мій город!"

Також портал "Знай.ua" писав, що Морський атракціон відправив відпочиваючого в лікарню: перелом хребта і запалення легенів

Також портал "Знай.ua" писав, що На запорізькому заводі витік небезпечної речовини - троє в реанімації, медики чаклують над постраждалими