Житель Чернівецької області, що прямував до Італії і який перетинав митний кордон в пункті пропуску «Порубне-Сірет», вирішив приховати Біблію 1874 року видання на старослов'янській мові у валізі з документами.

Про це повідомляє пресслужба Буковинської митниці.

Чоловік був за кермом мікроавтобуса і для проходження митного контролю обрав «зелений коридор». Під час здійснення митних формальностей у валізі з документами митники виявили приховану Біблію.

З попереднього висновку експерта–мистецтвознавця друковане видання на 582 сторінках підпадає під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» та може бути вивезене за межі митної території України на підставі свідоцтва на право вивезення культурних цінностей.

Але ніяких дозвільних документів на вивезення Біблії у громадянина не було.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

За даним фактом працівники митниці запровадили справу про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. В ході провадження у справі Богослужбову книгу буде направлено на додаткову державну експертизу для визначення її цінності.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Прикордонники зняли "російських шпигунів" на Донбасі, беззаперечні докази для ОБСЄ

Також портал «Знай.uа» писав, що Кравчук приготував для Донбасу ″приємну″ несподіванку: замість особливого статусу - особливий режим

Також портал «Знай.uа» писав, що На Буковині паркан допоміг прикордонникам затримати порушника - застряг намертво