Влада Чернівецької області заявила про новий актирекорд щодо добового приросту захворюваності коронавірусом. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на сторінці у Facebook Facebook.

"130 випадків коронавірусу виявили фахівці лабораторного центру 12 серпня. Всього досліджували 658 зразків " - заявив він.

За його словами, таких цифр не було навіть навесні, коли регіон знаходився на піку захворюваності. У цей день вперше число зареєстрованих протягом доби хворих перейшло далеко за сотню.

Новий спалах захворюваності, який епідеміологи очікували восени, буковинці наблизили своєю безвідповідальною поведінкою, вважає голова ОДА.

Загалом у Чернівецькій області загальна кількість інфікованих за час пандемії становить 7110 осіб.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще
Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов прокоментував ситуацію в країні.
"Два тижні поспіль в Україні стрімко зростає захворюваність COVID-19, на жаль. Кількість госпіталізацій значно збільшилася.
Отже, ми внесли зміни в карантинний механізм, щоб забезпечити максимальне викорінення вірусу в новій реальності і зробити обмеження максимально прийнятними для людей.
Зокрема, відтепер рішення ослаблення "червоного", "помаранчевого" і "жовтого" рівня небезпеки не може бути переглянуте раніше ніж через 14 днів (замість п'яти днів у попередній версії). Йдеться про максимальний інкубаційний період - це період, якого достатньо, щоб чітко визначити, чи стабілізована ситуація з хворобою і чи безпечно пом'якшувати обмеження", - розповів Максим Степанов.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Держава заплатить родині Запорізького лікаря, який помер від китайського вірусу - "це теж виробництво"

Також портал "Знай.ua" писав, що Нардеп від "Слуги народу" заразився коронавірусом разом з дружиною: в якому стані Роман Грищук

Також портал "Знай.ua" писав, що В Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається