В однієї з виховательок закладу дошкільної освіти «Сонечко», що у Хотині, підтвердили COVID-19. Відкрити цей садок планували з 17 серпня. Про це розповідає ІА АСС з посиланням на в.о. директора Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Гринюк.

«Заклад ще не був відкритий. Там дійсно у однієї виховательки підтвердився коронавірус. Всі заходи вжиті. Усі, хто перебував з нею у контакті, пішли на самоізоляцію і проходять тестування на COVID-19. Поки що невідомо, коли зможуть відкрити цей садочок. Але найближчі два тижні точно відкривати його не будуть», - сказала посадовиця.

За словами начальниці відділу освіти, молоді та спорту Хотинської ОТГ Альони Колесникової, це перший випадок захворювання коронавірусом в закладах дошкільної освіти громади.

«Це перший випадок у нашому садочку. Ми планували відкривати дошкільні навчальні заклади найближчим часом через зменшення кількості хворих у регіоні. Але після цього випадку, ми вирішили не ризикувати і садочки поки відкривати не будуть», - сказала головна освітянка Хотинської ОТГ.

За її словами, у садочку проводили ремонтні роботи, тривала підготовка до відкриття закладу. Але наразі усі роботи припинили, а працівники садочку, які могли контактувати з хворою вихователькою перебувають на самоізоляції та очікують результати ПЛР-досліджень.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Раніше портал " Знай.ua" писав про те, що Держава заплатить родині запорізького лікаря, який помер від китайського вірусу - "Це теж виробництво"

Також портал " Знай.ua" писав, що У страшній аварії на Франківщині загинула дитина - не розминулися автобус та легковик

Також портал " Знай.ua" писав, що В Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається