Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук емоційно звернувся до учасників пікету, який відбувся 19 червня під стінами "будинку з левами". Пікетувальники тоді вимагали відкриття ресторанів та проведення в них весіль.

Під час зустрічі з журналістами 7 серпня Осачук підкреслив, що після відновлення роботи закладів харчування, на Буковині погіршилась епідеміологічна ситуація з COVID-19.

Він повідомив, що у Чернівецькій області серед нововиявлених випадків коронавірусу все частіше фігурують пацієнти молодшого віку.

"Тобто, сьогодні спостерігаємо велику кількість людей, які інфікувалися, у віці від 20 до 30 років", – сказав Осачук.

Окрім того, Голова Чернівецької ОДА заявив, що головним джерелом захворюваності є велелюдні весілля у Кіцманському районі.

"Хочу сказати, що саме тут, на цьому місці, перед ОДА, півтора місяця тому був перформенс під назвою "Власники ресторанів вимагають відкрити ресторани". Каструлі, організація "Борщ", полоники... І ось, ми маємо результат – велелюдні весілля у буковинському стилі з таким розмахом – 300-400-500 гостей на одному весіллі... Три таких весілля, які пройшли у Кіцманському районі, вони і загнали район у так звану "червону зону", – повідомив Осачук.

"Тому, дорогі, приходите з перформансом? Тепер, будь ласка, наливайте у ваші каструлі борщ, несіть ліки і йдіть до цих хворих. Скажіть: "Вибачте, будь ласка. Ми не це мали на увазі", - різко звернувся до учасників цього пікету Осачук.

Раніше портал " Знай.ua" писав про те, що В Україні за добу 1 008 нових хворих коронавірусом, 25 померли

Також портал " Знай.ua" писав, що У страшній аварії на Франківщині загинула дитина - не розминулися автобус та легковик

Також портал " Знай.ua" писав, що В Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Показати ще