Сьогодні на сесії Чернівецької міськради можуть проголосувати за укладання кредитного договору з двома державними банками на суму 150 мільйонів гривень на ремонт місцевих доріг.

Колишній народний депутат з Чернівців Максим Бурбак повідомив про це на своїй сторінці facebook.

Дане рішення може стати "борговим зашморгом" на шиї чернівчан, бо, згідно з опублікованим проєктом рішення, віддавати ці кошти доведеться з міського бюджету.

"В мене є декілька питань до голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука та секретаря міськради Василя Продана, які всіляко просувають цю утопічну ідею. Цю оборудку з "місцевим внутрішнім запозиченням" ви називаєте ініціативою з центра? Ви стверджували, що відсоткова ставка по кредиту буде в районі 10-12% річних. А в проекті рішення зазначено, що ставка плаваюча і може бути аж 25%", - зауважив Бурбак.

"Нагадаю, що економіка України в стані рецесії. До того ж ми спостерігаємо другу хвилю епідемії COVID-19 в світі. Це точно не оптимістичний сценарій для нашої економіки. Додамо ще прогнозовану девальвацію гривні. Цілком логічно, що Нацбанк буде реагувати на це. І точно не зменшенням облікової ставки, до якої ви прив’язуєте відсоткову ставку по кредиту. І головне. Раніше пан Сергій Осачук стверджував, що виключно держава буде погашати ці кредити. Уважно почитайте п. 3.3 та 3.4 проекту рішення, якими передбачається погашення кредиту та сплату відсотків, виключно за рахунок коштів МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ м. Чернівці. Нашого міського бюджету, Карл, з кишень чернівчан", - написав екс-нардеп.

Популярні новини зараз

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що На Тернопільщині відремонтують древню дорогу - не бачила асфальту 50 років

Також портал «Знай.uа» писав, що Під Запоріжжям розікрали ганок сільської школи - діти не впізнають 1 вересня

Також портал «Знай.uа» писав, що У Чернівцях провели унікальні операції на мозку, малюки народилися заново: "Мамочко, я здоровий!"