У Чернівцях збирають гуманітарну допомогу для пацієнтів обласної психіатричної лікарні.

Про це повідомила писменниця Христя Венгринюк на своїй сторінці у фейсбуці.

"Друзі, в обласній Чернівецькій психіатричній лікарні у важких хворих нема елементарних речей. Ми збираємо пакети, де в кожному повинно бути мило, шампунь, порошок, зубна паста. Також, хто має й непотрібний одяг. Таких пакетів потрібно зібрати, як мінімум 30", - пише Христя.

Також є потреба в постільній білизні, продуктах довготривалого зберігання, засобах гігієни (туалетний папір, жіночі засоби і т.д).

"Не дай Боже нікому такого. Хворі будуть вдячні за допомогу", - додає письменниця.

Нагадаємо, що у Нікополі недоношеній крихітці не змогли надати своєчасну медичну допомогу. Швидка з області змогла прибути лише в обід наступного дня. Через добу дівчинка померла.

Дівчинка, народилася 31 липня о 22:20 і їй відразу була необхідна термінова медична допомога. Дитина з'явилася на світ передчасно. На 29 тижні вагітності у його матері сталася кровотеча, через що лікарі прийняли рішення зробити кесарів розтин. Малятко народилася з вагою 1200 г і зростом 36 см. Незважаючи на те, що пологи пройшли нормально, вночі того ж дня лікарі озвучили невтішний прогноз: у крихітки практично немає шансів дожити до ранку, так як її легені не розкрилися.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Батько дитини попросив медиків викликати фахівців з Дніпра, у скільки б це йому не обійшлося, аби врятувати дитину. Лікарі не викликали реанімаційну карету посеред ночі, так як, за їхніми словами, через погану дорогу в темний час доби машина не виїде, але пообіцяли, що допомога прибуде вранці близько 8:00.

Реанімобіль для дитини все-таки доставили, але він прибув на п'ять годин пізніше і в автомобілі був зламаний апарат ШВЛ.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Маленьку львів'янку підкосив вірус, що мутував від "корони" - лікарі розповіли про стан змученої принцеси

Також портал «Знай.uа» писав, що У Запоріжжі діти догралися до страшних опіків - злякалися навіть медики

Також портал «Знай.uа» писав, що Губернатор Київщини Володін відправив до лікарні двох заступників: "У вас китайський вірус"