На Буковині, в Герцаївському районі, з неблагополучної родини забрали малолітніх дітей. Їх передали старшому братові, який готовий оформити опікунство на себе. Про це стало відомо зі слів місцевої волонтерки Марти Левченко.

Вона розповіла, що горе-батьки зловживають алкогольними напоями. Двоє з їхніх дітей вже загинули, причому розтин одного з малюків показав в його крові смертельну дозу алкоголю.

На вимогу активістів подружжя було позбавлено батьківських прав заради безпеки та благополуччя самих малюків, які залишилися в родині.

«За весь цей час батьки жодного разу не приїхали до дітей. Натомість вони продовжували пити. Але вчора, дізнавшись про заплановане засідання комісії з батьківських прав, мама таки вирішила забрати дітей. Абсолютно нетвереза вона волокла чотирирічну Марічку за руку під дощем, по багнюці», - пише волонтер.

Фото: Марти Левченко

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Фото: Марти Левченко

Фото: Марти Левченко

Роль опікуна малюків готовий взяти на себе їхній старший брат, який вже збирає всі необхідні документи. Йому вже дозволили забрати до себе дітей, проте житла в нього немає, тому малюки живуть із бабусею.

Фото: Марти Левченко

Фото: Марти Левченко

Фото: Марти Левченко

Небайдужі громадяни знайшли для малюків та їхнього брата підходящий будинок у Хотинському районі і збирають гроші на його придбання – не вистачає лише 5 тисяч доларів.

Мешканці села готові надати хлопцеві роботу, допомогти з облаштуванням будинку та продуктами харчування, а для малюків знайти місця в садочку та школі.

Нагадаємо, у місті Кривий Ріг у безвідповідальної матері забрали двомісячну дитину.

Як повідомляв Знай.uа українські музиканти показали, як допомогти дитині впоратися з найважчим випробуванням: "Вони хочуть все швидко і зараз".

Знай.uа писав, соцдопомога під час карантину: кому, скільки і як її отримати?