У Чернівцях поліція і швидка допомога провели спільну операцію «Увага спецсігнал!». Для цього вони виїхали на вулиці міста з включеними проблисковими маячками та звуковими сигналами.

Дана операція покликана нагадати водіям про необхідність дотримуватися правил і пропускати транспорт зі спецсигналами. Також поліцейські пояснили, що, поступаючись дорогу швидкої або іншому спецтранспорту, водії можуть допомогти дістатися співробітникам екстрених служб швидко і безпечно до місця події. Про це повідомили в УПП Чернівецькій області.

Патрульні розповіли, що на дорогах почастішали випадки, коли водії не пропускають спецтранспорт, тому аварії і загибель медиків і правоохоронців потрібно зупинити і нагадати водіям про необхідність дотримання правил.

«Варто відзначити і те, що пішоходи та велосипедисти, як учасники дорожнього руху теж повинні зупинитися і надати безперешкодний проїзд транспортних засобів, що рухаються з увімкненими проблисковими маячками синього і червоного або лише червоного кольору», - йдеться в повідомленні.

За підсумками операції виявлено тільки 4 порушників, які не зволили пропустити швидку і патрульну машини. Більшість водіїв пропустили спеціальний транспорт. На порушників були складені протоколи за ч. 3 ст. 122 КУпАП.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що під Харковом карета швидкої допомоги збила жінку. Вона хотіла перебігти дорогу перед летить швидкої, але не встигла.

Також Знай повідомляв, що в Хмельницькій області в аварію потрапила швидка допомога.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові патрульна машина поліції врізалася в швидку.