У Чернівецькій області спостерігається збільшення кількості заражених коронавірусом. В черговий раз було виявлено 20 осіб із симптомами коронавіруса, які святкували весілля. Про це розповіла головний санітарний лікар області Наталія Гопко кореспондентам Молодого буковинця.

Вона розповіла, що медичні розслідування показують закономірність того, що сталося в даному випадку. Кожне пишне застілля з численними банкетами закінчується сплеском захворюваності. Весілля, хрестини, ювілеї стали причиною поширення коронавіруса. Вже протягом двох тижнів фіксуються сплески саме після проведення банкетів.

У Чернівецькій області спалах коронавіруса Фото: скріншот

Також Гопко розповіла, що кількість хворих стало збільшуватися з кінця минулого тижня. Вона пояснила, що в суботу і неділю завжди було менше хворих, зараз з'являється все більше і більше заражених. Ситуацію вона назвала закономірною, так як люди перестали ставиться серйозно до хвороби, забули про масках і дистанції, пішли на банкети і свята, а також поїхали в подорожі.

Епідеміологи зазначають, що однією з причин високого рівня захворюваності є багаточисельні свята. За останні кілька тижнів в лідери по захворюваності вибився Кіцманський район, Путильський район та Чернівці. У Кіцманському районі в ресторанах обідають і вечеряють багато людей, відзначають свята. Біля ресторанів десятки машин і можна лише здогадуватися, скільки людей всередині. З моменту закінчення Петрівського посту, під час якого більшість людей дотримувалися скромного життя і сиділи вдома, пройшло 2 тижні і з'явилися перші результати весіль і банкетів, проведених за цей час.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також Наталія Гопко нагадала, що якщо банкет на 50 чоловік, то приміщення ресторану має бути на 250 квадратних метрів. Також вона зазначила, що навіть молоді і сильні люди можуть стати причиною зараження і смерті літніх рідних.

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні можуть продовжити карантин ще на рік - до 2022 року.

Знай повідомляв, що на Івано-Франківщині гості заразилися коронавірусом під час святкування весілля.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві посилили карантин і заборонили працювати кінотеатрів, ресторанів і кафе після 22:00.