Чернівці і Київ з'єднає швидкісний поїзд. Таке рішення було прийнято під час засідання в. о. члена правління «Укрзалізниці» Романа Веприцького з представниками інвесторів. Про це пише Про Захід.

Під час зустрічі керівництва Укрзалізниці з потенційними інвесторами обговорювалися й інші більш важливі питання. Так, говорили про будівництво сухого порту на станції Вадул-Сірет, про можливу електрифікація ділянок між Кам'янець-Подільським і Чернівцями і між Чернівцями та Вадул-Сиретом. Також обговорювалося питання збільшення пропускної здатності ділянки залізниці між Гречанами і Кам'янець-Подільським.

У Чернівцях готуються запустити швидкісний поїзд Фото: Укрзалізниця

Питання про будівництво прямого сполучення між Чернівцями та Києвом піднімав губернатор Сергій Осачук під час візиту на Буковину президента Володимира Зеленського. Глава держави пообіцяв, що питання буде вирішено і знайдені інвестори ще на зустрічі з бізнесом.

Варто нагадати, що проблема сполучення між Чернівцями, Львовом і Києвом посилилася під час карантину, коли "Укрзалізниця" припинила транспортне сполучення по всій країні. Однак після ослаблення карантину рух поїздів до Чернівців не відновилося.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Питання про відновлення руху транспорту були поставлені на черговому засіданні комісії з ТЕБ та НС. В результаті Укрзалізниця запустила три поїзда Чернівці-Одеса, Львів-Чернівці і Київ-Чернівці.

Нещодавно Знай передавав, що Укрзалізниця, згнітивши старими локомотивами, виходить з карантину. З 31 липня українці зможуть відправитися в інші області на 17 поїздах. Також будуть відновлені регіональні рейси в центральних областях.