У Чернівцях розгорається скандал через приміщення книжкового магазину «Українська книга». Будівля та приміщення в ньому представляють пам'яткою архітектури національного значення. Незважаючи на це в міськраді дозволили проводити ремонтні роботи.

З'ясувалося, що позов, який подали проти орендаря відкличуть. Про це повідомляє Суспильне з посиланням на коментар голови комісії Володимир Середюк. Він пояснив дії міської влади тим, що в 2010 році орендарю було надано дозвіл Міністерством культури та інформаційної політики на реконструкцію цього приміщення.

Відновлення робіт та підтвердила радник міського голови Тетяна Шепелько. На своїй сторінці у Facebook чиновниця написала, що у орендаря розв'язані руки та він може реконструювати приміщення під бар. Також вона заявила, що ці роботи дозволила комісія під керівництво Середюка, пославшись на документи 2010 року.

Українська книга перетвориться в бар Фото: скріншот

Нещодавно в приміщенні «Української книги» у центрі Чернівців розпочався ремонт і перебудова приміщення. Активісти домоглися дозволу на перевірку приміщення. Незадовго до цього громадська організація «Інститут розвитку міста Чернівці» опублікувала ескіз майбутнього інтер'єру приміщення «Української книги».

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в Чернівцях збираються вирішити долю атракціонів у парку "Жовтневий", які вже кілька років стоять покинуті власником. Мерія і керівництво парку взялися за роботу.

Знай повідомляв, що у Чернівцях взялися за ремонт доріг і наведення порядку після звільнення мера Каспрука.

Нещодавно Знай передавав, що у Чернівцях вшанували пам'я військового, який загинув на Донбасі.