Поліцейські Чернівецькій області розслідують факт вандалізму на кладовищі. Наруга над могилою побачив один із жителів села Купка. Чоловік викликав правоохоронців і навіть вказав на передбачуваного винуватця події. Про це повідомив відділ комунікації Нацполициив Чернівецької області.

Зруйнована могила Фото: Нацполиция

У ході слідства з'ясувалося, що житель села дійсно зруйнував пам'ятник односельця, який помер 10 років тому. Чоловік за допомогою вази зруйнував пам'ятник на могилі. Була пошкоджена надгробна плита і поруч стоять елементи прикраси. Загальна сума збитку склала 240 тисяч гривень. При цьому причини своїх дій винуватець вандалізму не зміг пояснити.

Зруйнована могила Фото: Нацполиция

Слідували поліції внесли відомості про правопорушення до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 297 ч. 1 (Наруга над могилою, іншими місцями поховання або над тілом померлого). Тепер порушникові загрожує до трьох років в'язниці.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Варто відзначити, Знай писав про те, як на Львівщині зловили цвинтарного вандала. Чоловік у пориві гніву розбив на місцевому кладовищі кілька надгробних пам'ятників. Рідні померлих звернулися вполицию за фактом руйнування могил. Розшукали винуватця, ним виявився не раз судимий 31-річний чоловік.

Нещодавно Знай передавав, що під Запоріжжям "чорні археологи" розграбували стародавній курган скіфів. У стародавній могилі не залишили нічого цінного. Історики і археологи розповіли, що розкопках не виявили нічого цінного. Зловмисники забрали навіть останки скіфа і все, що змогли забрати з собою.

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті поліція шукає винних у руйнуванні могил на кладовищі міста Калуш. З'ясувалося, що вони не просто розбили пам'ятники, але і зрізали з них хрести і елементи прикрас з дорогоцінних металів.