Чернівці атакували полчища зеленої гусені. Про це розповідають місцеві мешканці, які публікують в соціальних мережах фото та відео огидних «окупантів».

Зокрема, до смаку комахам припали кущі самшиту, лише за кілька днів від них лишилися самі голі прутики.

"В місті нова проблема! Нашестя зеленої гусені! На вулиці Щербанюка і Головній за два дні знищено багато зелених кущів самшиту. Жеруть майже до коріння! Такої кількості гусені я ще не бачив", - написав у Facebook мешканець міста Андрій Шалєєв.

Він також оприлюднив відео, на якому видно велетенську кількість гусені, що обліпили кущі та дерева і обгризають зелене листя. Швидше за все, вражені пошестю рослини вже не зможуть відновитися в майбутньому.

На навалу гусені скаржаться мешканці й інших районів. Декому вдалося ідентифікувати нападників – знавці стверджують, що на опублікованих кадрах - самшитова вогнівка.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Фото: Андрій Шалєєв

«Треба терміново обробляти отрутою. Бо далі лиш викопувати», - зазначають у коментарях чернівчани, додаючи, що минулого року розмноження гусені вдалося зупинити, а цього року – її ніхто не труїть.

Дехто стверджує, що окремі гусениці проникають навіть у будинки. Щоб позбавитися від непроханих гостей, чернівчани вже корчують кущі.

Нагадаємо, більше трьох тижнів тривали пошуки листоноші Галини Сумик, яка одного разу поїхала збирати чорниці в лісі біля села Пирятин.

Як повідомляв "Знай.uа", там же, у запорізькій області за останню добу дві жінки віднесло у відкрите море та, на щастя, були врятовані.

Знай.ua писав, що у семирічного хлопчика був виявлений рак крові і зараз він потребує допомоги.