У Чернівцях згадали героя, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів 23 липня 2016 року під Маріуполем (Донецька область). Вшанування пам'яті супроводжувалося дзвоном, встановленого в центрі міста. Про це пише Чернівецький промінь.

Сьогодні 23 липня вшанували пам'ять Чунтула Віталія, який загинув в цей день 4 роки тому. Чоловік отримав поранення в результаті артобстрілу окупантами українських позицій. У Віталія залишилися літні батьки.

Чунтул Віталій Фото: Вікіпедія

Про бійця

Чунтул Віталій народився 8 грудня 1972 року в Чернівцях. На початку війни з росією пішов воювати і потрапив оператором-радителефонистом в 54 окремий розвідувальний батальйон. Загинув під час масованого обстрілу окупантами позицій, розташованих під селом Гнутово недалеко від Маріуполя. У цей же день з Віталієм загинули і двоє його побратимів - старший солдат К. Бессараб, солдатів Ст. Ковальов та старший солдат Ст. Полохало.

Указом президента № 345/2016 від 22 серпня 2016 року нагороджений посмертно "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Також нагороджений рішенням Чернівецької міської ради-медаллю "На славу Чернівців" та почесним знаком "Маріуполь. Відстояли – Перемогли" посмертно.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що під Хмельницьким попрощалися із загиблим на Донбасі бійцем. Молодий захисник України загинув 20 липня цього року.

Знай повідомляв, що в Дніпрі вшанували пам'ять українського воїна, який віддав життя, щоб урятувати побратима. Він загинув 21 червня 2019 року.

Нещодавно Знай передавав, що На Івано-Франківщині зупинилось серце ветерана АТО. Він не дождил до рятівної операції три дні.