У Чернівецькій області чиновники визначилися з датою відкриття дитячих садків. Їх можуть відкрити одночасно зі школами 1 вересня. Про це повідомила прес-служба Чернівецької ОДА.

У повідомленні говориться, що найближчим часом обласна комісія з ТЕБ та НС розгляне питання відкриття дитячих садків у Чернівецькій області. Виконуюча обов'язки директора Державної установи " Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України " Наталія Гопко розповіла, що на початку епідемії існувала думка, що діти не хворіють коронавірусом, але насправді це не так.

За її словами, у Чернівецькій області 10% хворих – це діти. Тому дитячі садки перед відкриттям потрібно підготувати до прийняття вихованців.

Коли у Чернівцях відкриються дитячі садки Фото: скріншот

Крім цього, стало відомо, що школи на Буковині, як і по всій Україні відкриються у звичному режимі. Про це напередодні повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук зазначив, що школи будуть працювати. Однак він вважає, що можливість зараження коронавірусом вчителів веде до нестачі педагогічного складу. Голова ОДА заявив, що до роботи в школах будуть залучатися випускники педагогічних Вузів, будуть також шукати фахівців серед кадрового резерву вчителів і серед фахівців інститутів післядипломної освіти.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що ще 17 липня місцева влада Чернівецької області заявляли, що відкривати дитячі садки не збираються з-за високого рівня захворюваності в регіоні. Чиновники заявили, що існує велика ймовірність, що діти в дитсадках також захворіють.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Чернівецькій області влада відстрочили відкриття дитсадків.

Знай писав, що в школах по всьому світу змінився підхід до освіти через коронавіруса.

Нещодавно Знай передавав, що в дитячих садках Львова залишилося лише 825 вільних місць.