У Чернівцях мешканці обурені платіжками за воду. Нараховані суми за спожиту воду зросли в кілька разів, при цьому в цьому місяців було відключення води. Така ситуація спостерігається лише з платіжками за червень.

Жителі міста повідомили, що у них в особистих кабінетах на сайті Чернівціводоканал з'явилися нарахування за червень, які в 5 разів перевищують нараховані і сплачені суми за травень. Це дуже обурило городян.

У водоканалі міста розповіли, що платіжки і суми в них не змінювалися, збільшення сум могло відбутися з-за великої різниці між показання будинкових лічильників та лічильників у квартирах чернівчан. Таку думку висловив директор КП «Чернівціводоканал» Борис Максимюк. Він вважає, що більшість незадоволених це люди, у яких немає власних лічильників у квартирах.

Суми в рахунках чернівчан Фото: скріншот

Максимюк пояснив, що якщо в будинку 50 квартир, у 48 з них встановлені лічильники, а в двох їх немає, то ці дві будуть платити різницю між показаннями будинкового та особистими лічильниками мешканців.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Як з'ясувалося, серед невдоволених були й власники водомірів. Чернівчанка обурена тим, що їй нараховують 10,33 кубічних метра щомісяця і не звертають увагу на лічильник.

«Кожен місяць просто донараховують по 10,33 куба, а на показники лічильника не звертають увагу. Тепер я повинен йти в абонентський відділ, писати заяву, щоб до мене прийшли уточнювати показники! А навіщо ми клали лічильники?» - обурюється чернівчанка Олена.

Максимюк розповів, що різницю між загальнобудинковими водомірами і квартирними налічують керуючі. Останні кажуть, що цю різницю вони розкидають між квартирами або погашають за рахунок квартплати. Різниця між показаннями – це втрати.

Водоканал у Чернівцях підвищив тарифи Фото: скріншот

«Нам водоканал приносить рахунок. Ми подаємо їм звіт з загальнобудинкового лічильника. Будинок оплачує те, що на лічильниках. У кожного в квартирі стоїть індивідуальний лічильник, жителі подають показники бухгалтеру, і він нараховує суму за спожиту воду. Є втрати, різниця між загальнобудинковими і квартирними показниками. У моєму будинку в таких випадках ми покриваємо різницю по квартплаті. В інших люди розкидають різницю відповідно до кількості квадратних метрів в рахунку», - розповідає голова ОСББ, член правління Асоціації Чернівців Яна Брус.

Максимюк у свою чергу заявив, що водоканал буде робити в цьому напрямку заходи, але він також зазначив, що у багатьох людей є борги за воду та під час карантину їх не стягували. З урахуванням скарг чернівчан у водоканалі пообіцяли знайти рішення даної проблеми.

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині знизилися тарифи на гарячу воду.

Знай повідомляв, що на Закарпатті депутати зажадали від уряду скасувати лату за транспортування газу для населення.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні знову подорожчає газ та електроенергія.