Відновити роботи дитячих садів в Чернівецькій області ще не часу. В деяких районах рівень захворювання на коронавірус досить високий, щоб знімати екарантинные обмеження - повідомляє головна санітарний лікар Буковини Наталя Гопко.

"Я вважаю, що відновлення роботи дитячих садків потрібно відстрочити. Саме зараз це не актуально. Адже певна кількість хворих у нас все ж реєструється, і, відповідно, є ризик, що можуть захворіти діти в садках. А якщо будуть такі випадки в дошкільних установах, їх знову доведеться закривати. Мені здається, що буде ще більш нервова обстановка, тому що батьки вимагають хоч якийсь впевненості", – каже Наталія Гопко.

У той же час епідеміологи вважають, що якщо і відновлювати роботу дитячих садків, то це потрібно робити окремо по районах, адже всюди захворюваність різна.

Тим не менш, у Сокирянському та Кельменецькому районах можна розглядати питання відновлення роботи дитячих садків. За словами доктора, там реально низький рівень захворюваності, він становить менше восьми осіб на 100 000. Однак Наталя стверджує, що зовсім інша ситуація в Путильському районі, де реєструють випадки захворювання і серед дорослих, і серед дітей. "Також ще чимало випадків захворювання коронавірус в Чернівцях. І тут теж не можна говорити про відновлення роботи дитячих садків", - сказала Наталія Гопко.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Незважаючи на всі заборони, педагоги, які з нетерпінням чекають коли їм нарешті дозволять працювати, повідомляють, що дитячі садки забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту і готові до відновлення роботи.