У Чернівцях, як і по всій Україні школярі проходять зовнішнє незалежне тестування з обов'язковим і вибраних предметів. Як відомо, чим вище бал за тест з предмету, тим вище шанси вступити до ВУЗУ. У Чернівцях три випускники здали ЗНО на максимально можливу кількість балів, пише Промінь.

Всі троє школярів навчалися в Чернівецькому ліцеї №1. Результат їх тестів склав максимальні 200 балів. У списку відмінників Славік Юрійчук Павло Сливка. Хлопці здали тест з фізики на 200 балів. Олександра Цепилова отримала 200 балів з математики. Про блискучі результати школярів повідомила Чернівецька облдержадміністрація.

Варто відзначити, в Україні з-за карантину довго не могли почати проводити тестування випускників. Оцінювання знань переносили і навіть скасовували. Проте надалі зважилися провести. При цьому були створені всі умови для дотримання карантину – дистанція, маски і дезінфекція. На вході до школи і навчальні заклади перед тестуванням всім абітурієнтам вимірювали температуру.

Олександра Цепилова Фото: Промінь

Славік Юрійчук Павло Сливка здали ЗНО з фізики Фото: Промінь

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

30 червня колишні школярі пройшли тестування з української мови та літератури. На тест з цього предмету зареєструвалися 370 тисяч випускників. У кожного перевірили температуру і зареєстрували. Для цього було збільшено час для реєстрації на іспити.

Також повідомлялося, що у мережі з'явилися відповіді на тести з географії, яке проводилося 15 липня. Під час тестування потрібно було відповісти на 54 завдання за 150 хвилин. Максимальна кількість балів становила 90. Ці відповіді не офіційні, їх виклали школярі. Офіційні результати і відповіді будуть відомі не раніше 16 липня.

Крім того, з'явилася інформація про те, що українські школярі продовжать навчання в очній формі навіть в умовах карантину. Для цього всю країну поділять на 4 зони у відповідності з показниками захворюваності коронавірусом. У зв'язку з цим визначатиметься тип навчання. У Міносвіти заявили, що діти ходитимуть до школи з урахуванням соціальної дистанції і масочного режиму. Дистанційна освіта рекомендовано тільки при суворому карантині і для тих, хто входить до групи ризику і має важкі хронічні захворювання.