У Чернівцях нещодавно дзвоник продзвонив по загиблому на Донбасі розвіднику Сергію Потарайко. Він загинув під час виконання бойового завдання під Марьинкой. Про це розповіла активістка Галина Абрам'юк Черновецькому проміню.

Потарайко Сергій Дмитрович народила в 1984 році в Чернівцях. Коли почалася військова агресія Росії проти України він пішов на фронт і став розвідником 8-го окремого гірсько-піхотного батальйону. Молодий чоловік загинув 15 липня 2016 року під Марьинкой в Донецькій області.

Сергій Потрарайко (Мольфар) Фото: Вікіпедія, Книга Пам'яті

Він виконував бойове завдання з трьома бійцями. Під час роботи вони потрапили в засідку окупантів. Під час бою Сергій отримав поранення, від яких помер. Ще добу пролежало тіло бійця на місці бойових дій із-за обстрілів окупантів. У Сергія залишилися батьки, брат і сестра. Його з усіма почестями поховали на Алеї слави в Чернівцях.

Указом президента в 2017 році загиблого бійця нагородили орденом «За мужність " III ступеня». У документі йдеться, що герой заслужив нагороду виявленою мужністю, самовідданістю під час захисту України, її незалежності і територіальної цілісності.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Варто нагадати, що на Франківщині помер ветеран АТО, якому днями мали зробити операцію. Чоловік пройшов бої на Донбасі, але отримав травму хребта будинку. Він упав з дерева і зламав хребет. Йому мали зробити операцію 14 липня, але він не дожив до неї. Його серце зупинилося з невідомих причин. Без батька і підтримки залишилися три дочки і чоловіка, а також літні батьки. Молодшій дочці не було і трьох років, а найстаршій виповнилося 11 років.

Незважаючи на спроби домовитися з Росією і припинити обстріл на Донбасі війна триває. За останню добу окупанти 18 раз обстріляли позиції українських військових. В результаті цього 7 захисників отримали поранення. В результаті цього 7 захисників отримали поранення. За даними штабу ООС окупанти використовували великі калібри зброї, щоб завдати максимальної шкоди українській стороні.

Крім того, Знай повідомляв, що путінські найманці обстріляли українських військових із забороненого мінськими угодами озброєння «Фагот». В результаті розриву протитанкових снарядів військові отримали поранення. Їх терміново госпіталізували в лікарню і надали необхідну допомогу.