На Буковині рівень охоплення вакцинацією дітей нижче, ніж середній показник по всій території України. Це питання стало предметом обговорення на нараді, яка вела заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак. Вона заявила про необхідність збільшення кількості дітей, які отримали планові щеплення, пише Букньюз.

На нараді були присутні керівники амбулаторій та закладів первинної медичної допомоги. Як з'ясувалося, за перші п'ять місяців 2020 року в Чернівецькій області було вакциновано менше дітей, ніж за аналогічний період минулого року і в середньому по Україні.

за Причиною таких показників став карантин, який оголосили в березні цього року. Тоді призупинили кампанію з вакцинації дітей. У квітні медики прийняли рішення відновити даний вид послуг.

Після цього Гусак подякувала медикам за проведену роботу під час активної фази поширення коронавіруса. Вона зазначила, що величезну роль зіграло спілкування з пацієнтами, відбір проб на аналіз, спілкування з контактними особами. Амбулаторне лікування дало позитивний результат в зниженні швидкості поширення інфекції.

При цьому чиновниця зазначила, що необхідно і далі дотримуватися всі карантинні заходи в закладах первинної медичної допомоги.

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Варто відзначити, що в Україні продовжує зростати кількість заражених коронавирусной інфекцією і діяти адаптивний карантин. У багатьох областях нашої країни заборонені масові заходи, спортивні змагання, а діти сидять вдома. Станом на ранок 15 липня виявлено 638 нових заражених. Також МОЗ змінив перелік регіонів, в яких діє жорсткий карантин.

Крім того, Знай писав, що карантин в окремих регіонах України можуть продовжити до 2022 року. Ще півтора року обмежень можуть ввести в Києві. Таке рішення може бути прийнято на підставі досліджень вчених, які вважають, що вірус буде циркулювати у всьому світі ще 1,5 року до своєї загибелі. Эпищемия в Україні може закінчиться тільки тоді, коли перехворіють 80% населення країни.

Нещодавно Знай розповів про те, що вчені встановили, що деякі дезінфектори для рук можуть бути небезпечними для здоров'я людини. Вони перерахували 55 брендів. Цією продукцією потрібно користуватися з обережністю.