На Буковині діти досі перебувають вдома, а місцева влада не відкриває дитячі садки. Досі питання про відкриття дитячих садків у Чернівцях та області не виносили на розгляд комісії з ТЕБ та НС.

за Причиною такого рішення є висока захворюваність в регіоні. Про це пише АСС. Директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Микола Харатін пояснив, що область знаходяться не в тій зоні, де можна відкривати дошкільні установи і навчальні заклади.

Харатін пояснив, що на даний момент Чернівецька область не відповідає критеріям, встановленим Кабміном і не може перейти на наступний рівень ослаблення карантину. Також він заявив, що питання про відкриття дитячих садків не виносився на обговорення комісії, але можливо, що в майбутню п'ятницю з цього питання приймуть рішення.

«Поки планового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС у нас не передбачається. Як правило, такі засідання проводяться по п'ятницях. Можливо, до кінця тижня буде засідання. Але наскільки мені відомо, Чернівецька область ще не вийшла з тієї зони, щоб можна було дозволяти роботу дошкільних установ. Хоча до наступного засідання комісії з питань ТЕБ та НС епідемічна ситуація може змінитися. Тому заздалегідь передбачити питання відкриття садів, я не можу », - сказав Харатін.

Нагадаємо, Знай писав, що у Львові з-за швидкого поширення коронавіруса місцеві чиновники не можуть визначитися відкривати школи і садки восени чи ні. Тому вже зараз вони припускають, що діти з 1 вересня можуть залишитися на дистанційному навчанні. крім того, і центральна влада поки не визначилася з майбутнім школярів всієї країни.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Знай повідомляв, що 1 липня на Львівщині з'явився коментар про те, що місцева влада не може відкрити дитячі садки. Дане питання піднімалося з-за пікетів молодих батьків, яким ніде залишати дітей, йдучи на роботу.

Нещодавно Знай передавав, що 7 липня стало відомо, що місцеві чиновники у Львові пішли назустріч батькам і відкрили дитячі садки.