Співачка з Чернівців, яка виступає під псевдонімом Navka (справжнє ім'я Марина Тимофейчук), записала традиційні українські пісні в новому звучанні. Виконавиця оживила забуті пісні з допомогою кліпів, знятих в найкрасивіших місцях Чернівецької області, пише Погляд.

Співачка записала новий диск з 13 піснями. На кожну з них є 13 кліпів, знятих в 13 в найбільш мальовничих і привабливих для туристів місцях Чернівецької області. Navka розповіла, що проект «Україна в піснях» покликаний пожвавити українські народні пісні, нагадати українцям про традиції, звичаї, промислах нашої країни, показати красу українських міст. Марина Тимофейчук анонсувала вихід нового кліпу кожен понеділок.

Кліп на пісню «Зелена рутонька» був знятий в Кам'янець-Подільському. Співачка розповіла, що це українська веснянка, яку вона знайшла під час подорожі по віддалених селах, її більше немає ніде. Марина пояснила, що українські пісні можуть відрізняться один від одного через те, що кочували з регіону в регіон, а люди придумували свої слова. Для запису веснянка була піддана авторській обробці і отримала сучасне звучання.

Ще одна пісня проекту – «Вербова дощечка». Цей елемент народної творчості відомий широкій громадськості, але Марина його опрацювала, що він зазвучав більш привабливо. Спочатку пісня співалась в спокійному і трохи затяжному ритмі, але зараз її переробили і вона отримала магію і містику в аранжуванні. Кліп до цієї пісні знімали на Верховині і в селі Криворівня.

Третій піснею проекту «Україна в піснях» стала «Чі ві, люди, спіть, спіть». Її можна віднести до історичних пісень, в яких відображені часи набігів турків і татарів на українські землі.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Нагадаємо Знай писав, що українська культура взяла в полон японського самурая.

Знай повідомляв, що французький співак підкорив Україну і закохався в країну.

Нещодавно Знай нагадував про трагічній даті - річниці смерті Назарія яремчука, автора "Червоної рути".