Чернівці пережили окупацію гітлерівськими військами під час Другої світової війни, яким було місто в цей період фотографи зафіксували. Нещодавно знімки потрапили в мережу. На них зафіксовано місто у липні 1941 року.

Чернівці під час окупації Фото: соцмережі

Фото були опубліковані в Facebook-співтоваристві «Пустощі східноєвропейського Кіло». Більше 25 знімків дають уявлення про те, як жило місто під час окупації, що творилося на його вулицях і як вели себе місцеві мешканці. Як не дивно, але знімки були зроблені німецьким фотографом Віллі Прагером.

Чернівці під час окупації Фото: соцмережі

Деякі фото привертають увагу до себе, так як на них видно знищені пам'ятники Леніну та іншим вождя світового пролетаріату. Над руїнами майорять нацистські стяги зі свастикою, а місцеві жителі зайняті прибиранням вулиць Чернівців.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Показати ще

Чернівці під час окупації Фото: соцмережі

Крім того, на знімках є зруйновані вибухами снарядів будівлі, а також дивують ідеально чисті вулиці і велика кількість людей. Гуцули в традиційному одязі і городяни досить вільно себе почувають і навіть не бояться фотографа і камери незважаючи на змінився уклад життя і військові дії.

Чернівці під час окупації Фото: соцмережі

Чернівці під час окупації Фото: соцмережі

Варто відзначити, що недавно в мережі з'явилися унікальні фото і докладний опис весілля середини 20 століття на Західній Україні. Житель Івано-Франківщині показав всі традиції перед одруженням і навіть розповів про вбрання нареченого і нареченої. Він зазначив, що будь-яка весілля було гучним і яскравим подією в селі, молоді їхали до церкви, а потім відзначали цю подію.

Нагадаємо Знай писав, що українцям покажуть серіал за твором Марії Матіос.

Знай повідомляв, що житель Чернівців потрапив на спробі вивезти старовинні та цінні ікони за кордон.

Нещодавно Знай передавав, що прикарпатець опублікував раритетні фото гуцульського весілля.