Жахливий випадок трапився на Буковині. Так, у селі Мольниця, яке розташоване в Герцаївському районі Чернівецької області, дві людини вирішили помити колодязь, який найімовірніше замулило після страшних нещодавніх потопів, які відбулися в Карпатах. Ось тільки стандартна процедура обернулася трагедією, повідомляє Golos.com.ua

Чоловіки, один 1960 року народження, а другий - 1991, вирушили на чистку колодязя, але щось пішло не так, і рятувальникам, які прибули на місце, залишилося тільки дістати два неживих тіла.

Співробітники ДСНС вважають, що нещасний випадок стався в наслідок порушень чоловіками правил особистої безпеки. На даний момент тіла загиблих відправлено на судово-медичну експертизу.

річка карпати

Як згадувалося раніше, вважають, що даних жертв можна було б уникнути, якби раніше не сталося сильних затоплень в регіоні. Стихія просто-напросто замулила більшість криниць у затоплених селах, і людям доводиться ризикувати своїми життями, щоб мати доступ до питної води. На даний момент у багатьох населених пунктах фахівці проводять дезінфекцію колодязів і дворів з метою уникнути епідемії.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

До всіх нещасть додалося також те, що багато сіл залишилися без газопостачання - пошкоджено 35 газопроводів, і навіть газогін через Черемош не витримав негоду. Як повідомив журналістам глава АТ "Чернівцігаз" Віктор Горда, в цьому році довелося залучити майже 500 співробітників, які в цілодобовому режимі усували наслідки затоплень і локалізували проблему. На щастя, на даний момент регіон повністю забезпечений блакитним паливом.

Також проблеми не обійшли стороною і Вижницький район: там були знищені два переходу через гірські річки, при чому обидва державні. Руйнування одного з переходів залишило без газу шість населених пунктів, в яких сумарно налічується 3600 людей.

Перехід Джуров-Банилів теж знаходиться в аварійному стані, аварія на ньому залишила без газу ще 9 населених пунктів, а це 2800 осіб. За словами глави АТ "Чернівцігаз", підприємство ще не отримало ні копійки від держави на відновлення.

Нагадаємо, Пекельний потоп на Прикарпатті залишив українців без грибів та з дірявими гаманцями

Як повідомляв портал "Знай.uа" Пляжі Запоріжжя атакували медузи розміром з диню

Також, "Знай.uа" писав, що Затоплене Прикарпатті завалять грошима, але отримають не всі