У Чернівцях якість доріг в останні роки обіцяє бажати кращого. Таких ям неможливо зустріти ніде в Україні. Городяни вирішили вимагати залатати ями та відремонтувати дороги. Для цього вони вирішили вийти на акцію протесту.

Жителі міста закликали всіх небайдужих прийти під мерію і підтримати протест. При цьому з собою потрібно взяти діряві шини від власного автомобіля. Люди організували протест від безвиході. Шини вони назвали результатом безгосподарності чинного мера і міських депутатів.

Пост Сергія Ткачука Фото: скріншот

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Пропозицію провести акцію належить активісту Сергію Ткачуку. Він опублікував у Facebook пост, в якому розповів про ідею вийти на протест і вимагати виправити ситуацію.

«Тиждень тому заїхав випадково на вул. Кармелюка, взявся за голову і, традиційно, з матом зірвався на те, хто був поруч. Після черговий раз зіпсованого настрою, я замислився: Чому ми постійно сваримося на наше унікальне чернівецьке бездоріжжя і стан міста в Фейсбуці і на кухнях, але навіть не здатні підняти свою дупу і заявити про стан речей фізично того, хто в цьому винен?», - пише Сергій на своїй сторінці.

Він також заявив, що жителів міста ґвалтують роками, а вони мовчать. Активіст розповів, що зателефонував своїм друзям і знайомим і запитав, чи підтримали б вони таку незвичайну акцію з шинами під мерією. У відповідь він отримав хоровий «так».

«10 липня, з 11:00, ми зносимо під міська рада старі непотрібні шини для наших чиновників - як символ результатів їх господарювання за час керування містом», продовжив свій пост активіст.

Після цього він залдал сам собі кілька питання про і сам же на них відповів. В результаті вийшов бліц-опитування, з якого стало зрозуміло, що активіст вирішив подарувати улюбленому місту хороші дороги і висловити мерії своє ставлення до їх роботи.

Нагадаємо, Знай писав, що у Львові поліцейські склали протокол на протестувальників.

Знай повідомляв, що в Тернополі фермер з Хмельниччини облився бензином і погрожував підпалити себе.

Нещодавно Знай передавав, що у Франківську пройшла чергова акція під руковосдтвом Марцінківа.