Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду все ж підтримала рішення ВАКС відсторонити від посади голову Чернівецької облради Івана Мунтяна. Його підозрюють в отриманні хабаря.

Дослівно: "7 липня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного, голови Чернівецької обласної ради, на ухвалу слідчого судді від 01.06.2020 року про продовження строку відсторонення від посади".

Почалось усе з того, що 4 лютого Мунтяну було висунуто підозру за ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Також детективами НАБУ було висунуто підозру приватному підприємцю за ч. 4 ст. 369 ККУ (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).

За попередньою інформацією, з серпня по жовтень 2019 року було підтверджено факт отримання очільником Чернівецької облради частину хабаря у сумі 180 тисяч доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. Посадовець отримав запобіжний засіб у вигляді 10 мільйонів гривень застави і 18 лютого вніс за себе заставу.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в Дніпрі лікарка попалась на великому хабарі, але згяти халат не може змусити навіть суд.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Також сайт Знай.ua писав, що голова податкової Києва намагався всучити 6 млн доларів керівництву НАБУ і САП та поплатився за хабар.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала на хабарі лікаря психіатра.