У Хотинському районі Кельменецька місцева прокуратура висунула публічне обвинувачення жительці у зв’язку з привласненням ввіреного їй чужого майна – пресслужба прокуратури Чернівецької області.

Жінка протягом грудня 2019 року працювала листоношею у відділені поштового зв’язку ЧД УДППЗ «Укрпошта». Отримуючи кошти, що призначались для виплати субсидій мешканцям району вона робила розписки у книгах обліку пенсій, соціальної допомоги, поштових відправлень і переказів, що, як правило, повинні видаватись для доставки адресатам. В сумі жінці вдалось привласнити ввірені їй кошти на суму 59 864, 58 грн.

Вирок Хотинського районного суду визнав її винною у вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ч. 1 ст. 191, ч. 3 чт. 191 КК України. Жінку було покарано шляхом позбавлення волі на 3 роки з позбавленням подальшого права обіймати посади, що пов’язані з обігом товарно-матеріальних цінностей та грошових коштів терміном на 2 роки. Окрім того, цій особі було призначено штраф у розмірі 850 грн.

На підставі ст. ст. 75,76 КК України, жінку було звільнено від відбування з випробуваним терміном на 2 роки.

Нагадаємо, раніше Нову пошту звинуватили в дивних маніпуляціях з посилками. Співробітники відмовились відшкодувати компенсацію за пошкоджений товар.

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Також сайт Знай.ua писав, що в Києві дівчина обчистила Нову пошту, скориставшись тим, що співробітники відвернулись.

Як повідомляв сайт Знай.ua, у Вінниці касирка цілий рік оббирала клієнтів, людей похилого віку.