Погашення боргів за оренду шахт Добропіллявугілля буде виконано у повному обсязі. Про це повідомляють в компанії.

Зокрема, повідомляється, що за весь час оренди ДТЕК завжди сплачував орендну плату за шахти Добропіллявугілля вчасно та в повному обсязі. Однак, після зупинки підприємства на 3 місяці, викликаного штучною кризою галузі, не мав можливості сплачувати орендну плату. Тим не менш усі ці борги ДТЕК обіцяє закрити.

Також в компанії повідомили, що ДТЕК робить все необхідне задля забезпечення безперебійності процесу видобутку вугілля у перехідний період.

«ДТЕК робить все необхідне, щоб забезпечити безперебійність процесу видобутку вугілля у перехідний період. Так спеціальною комісією, до складу якою увійшли представники Міністерства енергетики та Фонду державного майна, було організовано процес визначення обладнання, яке належить ДТЕК та було спущене під землю, змонтоване у виробничі комплекси і використовується для видобутку вугілля (гірничі комбайни, конвеєри та інше обладнання). Вартість майна встановлено за незалежною оцінкою і є значно дешевшою альтернативою у порівнянні з придбанням нового обладнання та майже трьохмісячною перервою у видобутку вугілля, яка б була необхідна для демонтажу всього працюючого обладнання ДТЕК та монтажу нового», - говориться в повідомлені.

Нагадаємо, що в жовтні 2020 року стало відомо, що приватна компанія ДТЕК, яка належить Рінату Ахметову, повертає шахти управління Добропіллявугілля державі після десятирічної оренди.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Цей процес був ініційований державою задля створення єдиного майнового комплексу разом з державною генеруючою компанією ПАТ «Центренерго». В ДТЕК, заявляли, що за час оренди вклали понад 400 млн доларів інвестицій, суттєво збільшивши видобуток. Сьогодні ТЕС Центренерго здатні отримувати 4 млн тон вугілля на рік від Добропіллявугілля.