Міністр соціальної політики Марина Лазебна в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу" Право на владу " 26 листопада заговорила про ситуацію з грошима і пояснила, як будуть виплачуватися пенсії в грудні.

Читайте Знай в Google News!

"Нещодавно ми закрили відомості на пенсії на грудень. 4 грудня планово розпочнеться виплата пенсій. Все буде забезпечено. Ніякої затримки по жодній соціальній виплаті немає. І про це сьогодні сказав міністр фінансів. Дійсно, нема чого хвилюватися, і нема чого сіяти паніку серед людей", - сказала Лазебна.

Пенсіонери, кадр з відео

У проекті держбюджету - 2021 передбачені підвищення пенсій, показники яких залежать від розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Йде 1 січня, чому нам потрібен цей бюджет? У зв'язку з тим, що підвищується мінімальна заробітна плата підвищується ще один важливий соціальний стандарт — мінімальна пенсійна виплата для пенсіонерів, кому виповнилося 65 років, у кого є повний стаж. Вона підвищується на 400 гривень. Розумієте, говоримо, що там важко, труднощі, непроста ситуація, але ми всі законні базові стандарти соціальні виконуємо. І люди отримуватимуть вже в січні підвищені пенсії, які підпадають під цю категорію. Крім того, в липні буде реалізовуватися програма підвищення пенсій 75-річним. 80-річні пенсіонери будуть знову ж додаткові 500 гривень отримувати. Всі ці речі в бюджеті 2021 року є", — запевнила Лазебна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, виплати пенсій у грудні, Марина Лазебна розповіла про ситуацію з грошима.

Як повідомляв Знай. ua, Лазебна розповіла, як розподілять пенсії в 2021 році, чого чекати, якщо вам 65, 75 і 80 років.

Також Знай. ua писав, що бюджет на 2021 рік, якими будуть зарплати, ціни та державний борг України.