Сьомий день був проголошений Господом, який створив небо і землю за 6 днів, днем спокою.

Ісус, який був воскрешений в неділю, зробив цей день святим і вільним від суєти, для молитов, відвідування храмових богослужінь і поклоніння. Православна церква не встановлює жорстких вимог до недільних молитовних текстів.

Читайте Знай в Google News!

Молитовне правило слід читати щодня, воцерковлені християни щонеділі відвідують богослужіння де і слухають проповіді. Ранкові ж молитви в неділю дозволяється читати вдома при відсутності можливості піти до церкви. Всюдисущий творець чує і бачить серце людини завжди і скрізь.

"Нехай воскресне Бог" або "Молитва Чесному Хресту Господньому" є основною недільною молитвою.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Показати ще

Основна молитва неділі:

"Отче наш, іже єси на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, Яко на небі і на землі. Хліб наш насущний дай нам днесь; і залиш нам борги наші, якоже і ми залишаємо боржником нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Дай мені Господи по добрості твоїй, мир і здоров'я і яви Свою милість мені, Твоєму створенню, через посередництво всеблаженной Діви Марії, твоїх апостолів: Петра, Павла, і Андрія, і всіх святих. Дай мені, Твоєму створінню, мир і здоров'я на все життя і щоб я за допомогою твого милосердя ніколи не став би рабом гріха, а також не пізнав би страху і не прийшов би в сум'яття, в ім'я Ісуса Христа, Сина Свого, нашого Господа, який, будучи Богом, живе і царює в єднанні з Святим Духом на віки віків! Хай буде так! Нехай буде мир Господа завжди зі мною! Хай буде так! Нехай прибуде світ небесний, Який Ти Господи, дав Своїм учням, завжди твердо в серці моєму, і нехай будеш ти завжди між мною і моїми видимими і невидимими ворогами. Хай буде так! Нехай буде мир Господа, Його лик, його тіло, Його кров в мені в допомогу, втішить і охоронить мене, Твоє створення (ім'я), як для душі, так і для тіла. Хай буде так! Агнець господній, який удостоїв народитися від Діви Марії, який, будучи на хресті, омив світ від його гріхів — зглянувся над моєю душею і моїм тілом. Христос, Агнець Божий, закланий для спасіння світу, змилуйся над моєю душею і моїм тілом. Агнець Божий, через якого врятовані всі віруючі, даруй мені твій світ і нехай буде він завжди, як в цьому житті, так і в майбутньому. Хай буде так! Амінь."

Важливо! "Так воскресне Бог!" - не просто слова, а твердження з вірою Про захист від ворогів і хвороб під покровом Творця.

Христос дарував усім, хто живе на землі надію на порятунок за умови праведного способу життя, перемігши диявола. Молитовники вірять в допомогу також на небі, як і на землі. Недільна молитва є захисною, а короткий недільний відозва звучить: "постав огорожу Свою, Господи, і силою Чесного і Животворящого Хреста Твого збережи нас від усякого зла"

Недільна молитва до Архангела Варахіїла:

"О, великий архистратиже Божий архангела Варахииле! Майбутніх Престолу Божого і ізвідти приносячи благословення Боже в домівки вірних рабів Божих, випроси у Господа Бога милосердя і благословення на доми наша, хай благословить Господь Бог і нас від Сіону і від Гори Святої Своєї і помножить достаток плодів земних і подасть нам здоров'я і порятунок і в усьому добру поспешение, на ворогів перемогу й подолання і збереже нас на многія літа, так одностайно славимо Бога Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь."

Він є ангелом-хранителем останнього дня тижня і покровителем сімейного щастя. Троянди на його грудях-винагорода за працю.

Неділя слід закінчувати вечірньою молитвою архангелу Михайлу, який виступає покровителем понеділка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Святий Пантелеймон, спаси від хвороб! Потужна молитва від усіх недуг

Як повідомляв портал "Знай.ua", як попросити свого Ангела-Хранителя про допомогу

Також, "Знай.ua" писав, потужні молитви за дітей: захист від бід і страждань-нечиста сила не отримає шансу